Cintiq 13HD

En del bitar eller hela illustrationer ritar jag på ritskärm, har sedan innan Wacoms Cintiq 22HD, och är verkligen så nöjd! När jag började rita digitalt testade jag först en ritplatta, men för mig var det så ovant/svårt att rita på en yta och inte se det utvecklas på den utan på datorskärmen. Vilket gjorde att jag beslutade mig för att köpa ritskärmen istället. Enda nackdelen med ritskärmen är att jag blir låst till att sitta hemma och arbeta.

Har provat att rita på iPad, vilket jag i sig tycker fungerar bra. Jot touch-pennan har bra precision, men det finns inte , eller rättare sagt jag har inte hittat en app där du kan rita större arbeten med hög upplösning.

Igår överraskade världens bästa pojkvän mig med en ny ritskärm! Gissa om jag blev glad? Den nya (Cintiq 13HD) är liten och lätt, vilket gör att jag kan ta med den om jag vill sitta någon annanstans eller åka på semester! Lilla ritskärmen kopplas också till datorn, så jag kan arbeta i photoshop, rita större arbeten i rätt upplösning och fortsätta på sådant som jag redan påbörjat i den andra!

Cintiq 13 HD / Cintiq 22 HD

Cintiq 13 HD / Cintiq 22 HD

I illustrate part or the entire work on a pen display. I have the Wacom Cintiq 22HD, and is really pleased with it! When I started to do some digital drawing I tried a pen tablet but it wasn't really my thing. The only negative thing about the Cintiq 22HD is that you get stuck working at home in one place.

I've tried to draw on a iPad, it works. The Jot touch work nicely, with good precision, but you can´t, or at least I haven't found an app where you can draw big illustrations with high enough DPI.

Yesterday the worlds best boyfriend surprised me with a new pen display, Cintiq 13HD. It´s small and light, which make it possible to take it with you on vacation och if you want to draw somewhere else. You connect it with the computer, so I can work in photoshop, and keep on working on illustrations I started on the bigger one.